12.12.07

Πιάτα από σμάλτο της Hella JongeriusΗ Hella Jongerius συνεργάστηκε με τον οίκο Ando Shippo για τη δημιουργία των πρωτότυπων πιάτων των φωτογραφιών.

Η Hella Jongerius είναι Δανέζα και εργάζεται ως σχεδιάστρια συνδυάζοντας τεχνοτροπίες και υλικά ώστε να παντρέψει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, το βιομηχανικό με το μη βιομηχανικό. Μετά την αποφοίτησή της από την Ακαδημία Design του Eindhoven (Eindhoven Design Academy) το 1993, σχεδίασε για το Droog Design και ανέλαβε διδακτικά καθήκοντα στην ακαδημία Rietveld (Rietveld Academy) και έπειτα στην Ακαδημία Design του Eindhoven (Eindhoven Design Academy). Το 2000, ξεκίνησε τη δική της εταιρεία με την επωνυμία Jongeriuslab.


Ο οίκος Ando Shippo ιδρύθηκε το 1880 και είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος οίκος στην Ιαπωνία για τη δημιουργία αντικειμένων από σμάλτο ή "Shippo" όπως έχουν γίνει γνωστά. Η τεχνοτροπία Cloisonne ή Owari Shippo του οίκου προέρχεται από την Nagoya περίπου στις αρχές του 19ου αιώνα και έγινε γνωστή από τον Shogun Tsunekichi Kaji. Από τότε, εξελίχθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε τα αντικείμενα να είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα.

Πηγή: dezeen