27.2.08

Η "Ελλάδα"...πουλήθηκε

Όχι δεν πρόκειται για πραγματικό γεγονός, αν και κατά βάση έχουμε τους πολιτικούς (και όχι μόνο!) που έχουν επιδοθεί στο γενικότερο ξεπούλημα της χώρας αυτής.Πρόκειται για το νησί "Ελλάδα" του συγκροτήματος the world στο Dubai το οποίο πουλήθηκε στο βαρώνο Jean van Gysel de Meise, ιδιοκτήτη του πολυτελούς (πέντε αστέρων) ξενοδοχείου Le Plaza στις Βρυξέλλες και της boutique V…Vejer στην Ισπανία. Ο βαρώνος προσπαθεί να εισάγει νέα ήθη στον τομέα των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών.

Το 45000 τμ. νησί της Ελλάδας, που βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Περσικού Κόλπου θα αρχίσει να μεταμορφώνεται από τα τέλη του 2008 ξεκινώντας με ένα υπερπολυτελές boutique ξενοδοχείο 65 μοναδικών χώρων (γιατί σίγουρα δεν θα είναι δωμάτια, αλλά ούτε και ο όρος bungalows μπορεί να περιγράψει αυτό το οποίο θα κατασκευαστεί).

Το 'V…Greece on The World' (όπως θα ονομάζεται το ξενοδοχείο!) είναι απλά η οπτική της ομορφιάς κάτω από το πρίσμα του φωτός και του νερού. Δίνεται έμφαση στην ισορροπία του εσωτερικού χώρου με το εξωτερικό φυσικό περιβάλλον προσφέροντας μοναδικές ανέσεις και πολυτέλεια.Το έργο έχει αναλάβει το γραφείο Ιταλών αρχιτεκτόνων Architetti Associatti. Το ξενοδοχείο θα παρουσιάζει μια μίξη πρωτότυπων τεχνικών με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Οι εσωτερικοί χώροι θα είναι διακοσμημένοι με λιτές γραμμές και ζωντανά χρώματα ώστε να συνδέεται αρμονικά η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τον μοντέρνο σχεδιασμό.

Το 'V…Greece on The World' θα καλύπτει μόλις το 37% (17000 τμ) της επιφάνειας του νησιού, απομένει έτσι αρκετός χώρος για τη δημιουργία υπαίθριων κήπων και μοναδικών διαδρομών για να απολαύσετε με ηρεμία.

Πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι καθένας από τους 65 χώρους θα καλύπτει επιφάνεια από 2000 τετραγωνικά πόδια μέχρι και 3500 τετραγωνικά πόδια. Το 'V…Greece on The World' θα περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένο spa hotel, αθλητικό και εμπορικό κέντρο, αίθουσε συνεδρίων, πολυτελή Boutique και εστιατόρια και ένα συγκρότημα κατοικιών που θα έχουν μοναδική θέα στα γύρω νησάκια και στα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του Περσικού Κόλπου.

Οι διαπραγματεύσεις αγοράς του νησιού της "Ελλάδας" στο συγκρότημα the world του βαρώνου έγιναν με την εταιρεία Bin Shabib & Associates (BSA), με βάση το Dubai.

Πηγή: ameinfo, φωτο από middleeast.gr και wikipedia