14.2.08

Διαμαρτυρία με νόημαΌσοι θέλησαν να αγοράσουν για τις αγαπημένες τους πολύτιμα κοσμήματα για τη σημερινή ημέρα των ερωτευμένων στο διάσημο κοσμηματοπώλη της Νέας Υόρκης Lev Leviev (Madison Ave.) μάλλον μείνανε με τη χαρά. Το κατάστημα του Εβραϊκής καταγωγής Leviev τελούσε υπό κατάληψη καθώς περίπου 45 διαδηλωτές εμπόδιζαν τους πελάτες να εισέλθουν στους χώρους του και τους παρότρυναν να το μποϊκοτάρουν. Η ομάδα Adalah-NY πραγματοποίησε μέχρι σήμερα 7 διαμαρτυρίες εναντίον του γνωστού κοσμηματοπώλη από τότε που άνοιξε τις πόρτες του καταστήματός του (Νοέμβριος 2007).

Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι ότι ο κος Leviev, εκτός από έμπορος κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων ασχολείται και με το real estate. Κακό δεν είναι, αλλά όταν πρόκειται για την κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών που χτίζονται σε Παλαιστινιακά εδάφη, όπως ισχυρίζεται η ομάδα Adalah-NY, τότε μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά τη δική μου πάντα άποψη. Τέτοιου είδους διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και στο κατάστημα του κου Leviev στο Λονδίνο.

Κατά τα άλλα μια χαρά κοσμήματα διαθέτει στα καταστήματά του, όπως φυσικά μπορείτε να κρίνετε και από την παραπάνω φωτογραφία.

Πηγή: φωτο από Getty images