16.4.08

Το οικολογικό πρόσωπο του DubaiΕίτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι το μεγαλύτερο συγκρότημα-πάρκο που γίνεται στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι που αλλού; Στο Dubai!!! Το αξίας 54,4 δις δολλαρίων real estate έργο θα καλύπτει μια έκταση 20000 εκταρίων. Οι κήποι του Mohammed bin Rashid βασίζονται πάνω σε τέσσερις πυλώνες (σοφία, ανθρωπότητα, φύση και εμπόριο). Ο σχεδιασμός του έργου αυτού προβλέπει ότι το 73% της συνολικής επιφάνειας θα καλύπτεται από πράσινο. Όπως θα δείτε και από τη μακέτα παραπάνω υπάρχουν πολλά κανάλια και τεράστιες λίμνες.

Το House of Nature θα διαθέτει πάρκα, λουλουδόκηπους, ζωολογικό κήπο, ξενοδοχεία, περιβαλλοντικά εργαστήρια και κλινικές ομοιοπαθητικής, εναλλακτικής θεραπείας και ευεξίας αλλά και ιατρικές κλινικές.

(house of wisdom)

Το House of Wisdom θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, παραρτήματα διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστημίων, κολλέγια ιστορίας και επιστήμης αλλά και ένα τέμενος.

Στο House of Humanity θα βρείτε το κτίριο του Φιλανθρωπικού και Ανθρωπιστικού Ιδρύματος του Mohammed bin Rashid Al Maktoum, το Μουσείο του Φωτός, το Μουσείο Ανθρώπινου Πολιτισμού. Στο House of Humanity θα βρουν στέγη και άλλοι διεθνείς οργανισμοί φιλανθρωπικού χαρακτήρα αλλά και Μ.Κ.Ο (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις).

(house of commerce)

Τέλος στο House of Commerce θα υπάρχουν κτίρια τραπεζών, οικονομικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις, ασφαλιστικοί οργανισμοί και κολλέγια που θα δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό και οικονομικό τομέα.

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τεράστιο αυτό συγκρότημα-πάρκο θα βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ του Downtown Burj Dubai και του Dubailand στα νότια. Αναμένουμε περισσότερα στο προσεχές μέλλον.

Πηγή: arabianbusiness