19.6.08

Το ξενοδοχειακό δράμα του Robert de NiroΤο ξενοδοχείο (Greenwich Hotel) του ηθοποιού Robert De Niro στη Νέα Υόρκη που άνοιξε μόλις τον Απρίλιο τις πόρτες του, δεν έχει την αναμενόμενη κίνηση και φυσικά αρχίζει να διαφαίνεται η πρώτη ανησυχία μετά και τα μηδέν αστέρια που πήρε το εστιατόριο Ago από τον κριτικό των NY Times Frank Bruni. Άλλο ένα πρόβλημα που προστέθηκε στον γνωστό ηθοποιό αφορά την περίφημη ρετιρέ σουίτα του αξίας 43 εκατομμυρίων δολλαρίων ξενοδοχείου, αφού η Πολεοδομία της Νέας Υόρκης (New York Landmarks Preservation Commission) αναφέρει σε έγγραφο ότι παράνομα χτίστηκε το ρετιρέ αφού τα σχέδια που ενέκριναν το 2004 δεν περιείχαν το συγκεκριμένο κτίσμα.

Την Τρίτη ο De Niro παρουσιάστηκε στην επιτροπή της Πολεοδομίας για να ζητήσει την ακύρωση του χαρακτηρισμού ως παράνομης της σουίτας του ρετιρέ αφού το κόστος κατασκευής της έφτασε τα $1.5 εκατομμύρια. Ο De Niro υποστήριξε ότι τα σχέδια έγιναν ώστε το κτίσμα να ταιριάζει απόλυτα στην ιστορική αυτή γειτονιά της Νέας Υόρκης ενώ στο πλευρό του στάθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ed Burns που κατέθεσε ότι η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι καταπληκτική.

Ωστόσο καμιά απόφαση δεν πάρθηκε την Τρίτη και από ότι φαίνεται η απόφαση δε θα ζητά δραστικές λύσεις. Οι τιμές των δωματίων ξεκίνησαν με τη λειτουργία του ξενοδοχείου από τα $775 τη βραδιά τον Απρίλιο και έφτασαν τα $525 τη βραδιά που είναι μια πολύ λογική τιμή για την πόλη της Νέας Υόρκης.

Πηγή: CNN