23.6.08

Δημοπρασία αντικειμένων του ξενοδοχείου Royal MonceauΣτις μέρες μας διάσημα ξενοδοχεία που ανακαινίζονται πραγματοποιούν συχνά δημοπρασίες με τα αντικείμενα που κοσμούσαν τους χώρους τους. Το ίδιο συνέβη και με το ξενοδοχείο Royal Monceau του Παρισιού η δημοπρασία του οποίου περιλαμβάνει έπιπλα, καθρέφτες, minibars, κουρτίνες, σκαμπό και πιάτα.
Από το 1928 που άνοιξε τις πόρτες του, το Royal Monceau έχει φιλοξενήσει διασημότητες από τον Ernest Hemingway μέχρι τη Britney Spears. Η πώληση των αντικειμένων αναμένεται να αποφέρει κέρδη ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ με ξεχωριστή θέση στη δημοπρασία κομματιών όπως ενός commode του 18ου αιώνα και ενός μαρμάρινου τραπεζιού Louis XIV.
Στις 26 Ιουνίου 2008, στους χώρους του ξενοδοχείου πραγματοποιείται ένα πάρτυ κατεδάφισης "=demolition party" όπου VIP άτομα θα βοηθήσουν στην κατεδάφιση μέρους του κτιρίου.

Το τεσσάρων (4) αστέρων ξενοδοχείο θα ανοίξει το Φθινόπωρο του 2009 ύστερα από τις επεμβάσεις που θα έχει κάνει στην εσωτερική διακόσμηση ο Philippe Starck που στόχο έχει να δώσει στο ξενοδοχείο ένα style που ο ίδιος το ονομάζει "Art Deco revisited".

Πηγή: AFP