8.8.08

Η μεγάλη γιορτή των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων αρχίζει

Σε λιγότερο από 2 ώρες ξεκινούν οι 29οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου.
Πολλοί θα θεωρήσουν τον τίτλο της ανάρτησής μου προκλητικό εξαιτίας των τεραστίων ποσών που δαπάνησαν οι Κινέζοι για την προπαγάνδα, τον καλλωπισμό της πόλης.
Άλλοι δε, θα διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Θιβέτ, το νέφος στην πόλη και τα μέτρα ασφαλείας. Είχαμε όμως και τα ανεκδιήγητα όπου άλλοι χαμογέλασαν με τη διαρροή μέρους της τελετής έναρξης (λες και δε ξέρουν ότι επίτηδες διαρρέουν φωτογραφίες-video για να δουν τις αντιδράσεις του κοινού) και άλλοι (Έλληνες δημοσιογράφοι κυρίως) δήλωναν με πηχιαίους τίτλους στα δελτία ειδήσεών τους έτοιμοι να αναλάβουμε ξανά τη μεγάλη διοργάνωση ύστερα από το μεγάλο σεισμό στην περιοχή Σετσουάν.

Όπως και να έχει το πράγμα, είναι μια γιορτή για τον αθλητισμό. Βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση πρέπει να γίνουν από μεριάς της διοργανώτριας χώρας αλλά και από τη μεριά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα doping, διαφθοράς και συνδιαλλαγών. Αλλά δε πρέπει να τους στήνουμε και στον τοίχο!!! Θυμηθείτε τι τραβήξαμε πριν τέσσερα χρόνια, που μας επέκριναν ακόμη και για τον Εθνικό μας ύμνο...Εύχομαι από καρδιάς κάθε χρόνο να γινόμαστε και καλύτεροι. Κοιμάμαι με τα τσαρούχια νομίζω αλλά τι να κάνω, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

Καλή επιτυχία για άψογη διεξαγωγή των Αγώνων στους φίλους Κινέζους, άλλωστε είναι ένας λαός που όπως εμείς έχουν μεγάλη ιστορία και πολιτισμό.

Πηγή: φωτογραφίες από movies 4 masti