2.9.08

150 χρόνια BoucheronΤο 2008 είναι έτος ορόσημο για την Boucheron, αφού έχει την επέτειο των 150 ετών από την ίδρυσή της. Για το λόγο αυτό ο οίκος που εδρεύει στην Place Vendome του Παρισιού είπε για άλλη μια φορά να μας μαγέψει πραγματοποιώντας συνεργασίες με διεθνή ονόματα όπως αυτά της εταιρείας πολυτελών κινητών τηλεφώνων Vertu, τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Harumi Klossowska (κόρη του Γάλλου ζωγράφου Balthus Klossowska de Rola και της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας Setsuo), του la Maison du chocolat και του Richard Mille. Το αποτέλεσμα είναι απερίγραπτο και unπιστέψable (= απίστευτο), όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες

("σοκολατένιο" περιδέραιο από το La Maison du Chocolat. Συγκεκριμένα, πρόκειται για χρυσό περιδέραιο που είναι καλυμμένο εξ ολοκλήρου από σοκολάτα ενώ καταλήγει σε ένα κίτρινο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς 20.08 καρατίων)

(Tourbillon RM018 Hommage - Richard Mille)

(Harumi Klossowska by Donata Wenders)(περιβραχιόνιο bracelet Vesper από τη Harumi Klossowska)

(περιδέραιο Kundalini από την Harumi Klossowska)


Αναδρομή
Ο οίκος Boucheron ιδρύθηκε το 1858 από τον Frederic Boucheron. Το πρώτο κατάστημα ανοίχτηκε στην Galerie de Valois, στο Palais Royal, ξεκινώντας έτσι μια μοναδική αυτοκρατορία στη δημιουργία κοσμήματος. Τέσσερις γενιές συνέβαλαν στο να γίνει ο οίκος Boucheron πρωτοπόρος και διάσημος στα τέσσερα σημεία του κόσμου. Ο θρύλος λέει ότι ο Frederic Boucheron μετέφερε στα 1893 το κατάστημα στην Place Vendome, στην ηλιόλουστη πλευρά του δρόμου, ώστε τα διαμάντια που λαμποκοπούσαν στις προθήκες της βιτρίνας να τραβούν τα γυναικεία βλέμματα.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, οι δημιουργίες Boucheron έτυχαν αναγνώρισης, επαίνων και βραβείων κάνοντας ακόμη πιο γνωστό τον οίκο που έλαβε το χρυσό μετάλλιο το 1878 στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού, ενώ την επόμενη χρονιά (1879) ακολούθησε το Grand Prize για το σαφειροστόλιστο περιδέραιο Foliage δημιουργία του H. Mackay.

Η επέκταση των εργασιών δεν άργησε να έρθει με ένα κατάστημα στη Μόσχα το 1898 που μετακινήθηκε αργότερα (1911) στην Αγ. Πετρούπολη.Ο Boucheron είναι αυτός που έφτιαξε τη μοναδική τιάρα για τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας (1921), που αργότερα κληρονόμησε η Lady Greville.

Ο Frederic Bucheron πέθανε το 1902 αφήνοντας την επιχείρηση στο γιό του Louis που βρισκόταν στα ηνία της εταιρείας μέχρι το 1959, έτος θανάτου του. Οι γιοί του Fred και Gerard Boucheron έδωσαν μια νέα ώθηση ενώ το 1970 εισάγουν το φίδι ως διακοσμητικό στοιχείο. Τρία χρόνια μετά ανοίγει το κατάστημα στην Ιαπωνία. Άλλος ένας σταθμός για τον οίκο Boucheron είναι το 1980, χρονιά όπου ο Alain Boucheron γίνεται πρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Πριν 20 χρόνια παρουσιάζεται το γυναικείο άρωμα Boucheron, που φέρει το σχήμα bracelet και κλείνει μέσα του νότες από εξωτικά λουλούδια. Η πολυτέλεια και το κλασσικό σε απόλυτη αρμονία και ένα μεγάλο βήμα της εταιρείας στη βιομηχανία της κοσμετολογίας.

Το 2002 ο οίκος εξαγοράζεται από το Gucci Group. Περισσότερα σημεία πωλήσεων Boucheron ανοίγουν σε όλο τον κόσμο: Tokyo, Milan, London, Honolulu, San Francisco.

Πηγή: φωτο Harumi Klossowska από το site της Donata Wenders