9.1.09

Έκθεση Wonderland του Liang YueΕγκαινιάζεται την Κυριακή 11/01/2009 και στις 15.00, η έκθεση Wonderland του Liang Yue στην Imagine Gallery του Πεκίνου.

Ο Liang Yue αποφοίτησε το 1986 από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Ακαδημίας Guangzhou με διάκριση στη Χαρακτική (Award of Excellence in Prints). Συμμετείχε στην έκθεση China Modern Art το 1989 με το έργο "Series of the City" που περιέγραφε-απεικόνιζε τον αστικό μικρόκοσμο.

Αργότερα, ο Liang έγινε ευαίσθητος στα δημόσια σύμβολα, στην αστική εμπειρία της επιβίωσης και στη σύλληψη της καθημερινότητας μέσα από οικεία και κοινά αντικείμενα.

Στις μέρες μας, ο Liang Yue προχώρησε στις πόρτες ασφαλείας, τις κωδικοποιημένες κάρτες, τις κάρτες περίθαλψης και τα πιστοποιητικά υγείας, τα πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας που αποτέλεσαν μέρος της έκθεσης "Reassured Advertisement, The Public Images of Liang Yue".

Στην τωρινή έκθεση του Liang Yue με τίτλο Wonderland, η εγκατάσταση "Construction Site" επιτρέπει στους επισκέπτες να επιδοθούν στην καλλιγραφία με μηχανικά αντικείμενα (γερανούς και φτυάρια) επιτρέποντάς τους να "σκάψουν" ένα χωροχρονικό τούνελ.

Με αυτό τον τρόπο ο καλλιτέχνης μας υποβάλλει σε έναν επαναπροσδιορισμό του περιβάλλοντος εξειδανικεύοντας το σύστημα ασφάλειας με ένα περίεργο και εξωφρενικό τρόπο. Έτσι όπως επιτρέπεται να είναι σε μια Wonderland...

Η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι τις 4 Μαρτίου 2009.