19.3.09

Τα πάθη του Santa GiuliaΈνα μοναδικό project που υλοποιείται στα περίχωρα του Μιλάνου, καρκινοβατεί. Πρόκειται για το Santa Giulia, ένα πολυτελές συγκρότημα - που θα διαθέτει σύμφωνα με το πλάνο κατοικίες σχεδιασμένες από τον Norman Foster, καταστήματα διάσημων Ιταλικών οίκων όπως των Dolce & Gabbana αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες, σχολεία και εκκλησίες - που όπως φαίνεται θα μείνει ημιτελές.

Ο Luigi Zunino, ο Ιταλός επιχειρηματίας που βρίσκεται πίσω από αυτό το μεγαλόπνοο έργο ελπίζει πως κάποιος θα αναλάβει το βάρος των 2 δις για την ολοκλήρωσή του. Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg η εταιρεία Risanamento SpA του Zunino, έχει χρέος 2,6 δις ευρώ από την αγορά γραφείων και κατοικιών που έκανε σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο μιας και το real estate στην Ιταλία βρίσκεται σε κάμψη.

Στο τέλος του 2008 η Risanamento πούλησε άλλο ένα παρόμοιο έργο (το Sesto San Giovanni), κοντά στο Μιλάνο και αυτό, στην εταιρεία Limitless LLC του Dubai για 475 εκατομμύρια ευρώ αλλά απαιτείται η επανεξέταση των στοιχείων και των δεδομένων αλλά και η έγκριση των τοπικών αρχών ώστε να ολοκληρωθεί η αγορά.

Δύσκολη εποχή για τον κατασκευαστικό τομέα...