29.7.09

Το Peris Corner σε διακοπές - Peris Corner on vacationΤο Peris Corner θα βρίσκεται σε διακοπές από τις 27 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου 2009. Παρακάτω σας επισυνάπτω ένα μοναδικό απόσπασμα από το βιβλίο του Φώτη Κόντογλου "Ευλογημένο καταφύγιο" για να σας συντροφεύει στις διακοπές σας.
Από καρδιάς καλή ξεκούραση και ονειρεμένες διακοπές σε όλους!!!!

Peris corner is on vacation from the 27th July till 17th August 2009. Below you will find a marvellous extract from Fotis Kontoglou book "Blessed shelter" (unfortunately only in Greek) a small reading companion for your vacation.
From the bottom of my heart I wish you all fantastic summer vacation!!!


"Βλογημένος ο άνθρωπος που μπορεί, τώρα το καλοκαίρι, να ξεμακρύνει για λίγο από την ταραχή της πολιτείας. Αν του αρέσει η θάλασσα, ας πάει σε κανένα νησί, που δεν είναι ακόμα χαλασμένοι οι νησιώτες, ή σε κανένα ψαροχώρι. Να μην κουβαλήσει όμως μαζί του την πολιτεία, όπως κάνουνε πολλοί, που από τη μια θέλουνε να αφήσουνε την ταραχή πίσω τους κι από την άλλη κουβαλάνε μαζί τους όλα τα περίπλοκα και κουραστικά καθέκαστα της πολιτείας. Πάρε μαζί σου όσο λιγότερα πράγματα μπορείς. Γιατί, το πιο μεγάλο κέρδος που θα' χεις πηγαίνοντας σ' ένα τέτοιο μέρος, θα' ναι ή φχαρίστηση που νιώθει ο άνθρωπος σαν του λείψουνε πολλά πράγματα, που τα έχει στην πολιτεία τόσο εύκολα, και που εκεί πέρα θα του φαίνεται σαν κάποια μεγάλη απόλαυση και χαρά και το πιο παραμικρό πράγμα. Δυστυχισμένοι άνθρωποι που δεν τους λείπει τίποτα, και δεν έχουνε κάποιο πράγμα, είτε φαγητό είναι, είτε ξεκούρασμα, είτε ομιλία, είτε ζεστασιά, είτε δροσιά. Και καλότυχοι αληθινά όσοι δεν τα έχουνε όλα εύκολα, και για τούτο γίνουνται για δαύτους ολοένα νέα και δροσερά όλα τα πράγματα. Λοιπόν, μην πάρεις πολλά πράγματα μαζί σου, για να μην πάρεις και την ατονία και την ανοστιά, που δίνει στον άνθρωπο η εύκολη απόλαυση. Τότε θα καταλάβεις πόσο πολύτιμα είναι και τα πιο τιποτένια πράγματα."

Πηγή/ Source: κείμενο Φώτης Κόντογλου από το βιβλίο του "Ευλογημένο καταφύγιο", φώτο Στράτος Καλαφάτης από την έκθεσή του Archipelagos - Kalfayan Galleries από 2 Ιουλίου έως 29 Σεπτεμβρίου 2009/ extract from Fotis Kontoglou book "Blessed Shelter", photo Stratos Kalafatis from his exhibition Archipelagos - Kalfayan Galleries from 2nd July till 29th September 2009.