27.8.09

Διαμάντι κοπής Cento από τον Roberto Coin - Cento diamond cut from Roberto Coin



Ο Ιταλός κοσμηματοποιός Roberto Coin εισήγαγε έναν εντελώς νέο τρόπο κοπής διαμαντιών που τον ονόμασε Cento. Το όνομα δόθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι το διαμάντι διαθέτει ακριβώς 100 πλευρές. Ένα διαμάντι κοπής Cento λαμπυρίζει περισσότερο από τα κοινά διαμάντια που δε διαθέτουν περισσότερες από 60 τομές/ πλευρές. Επιπλέον οι τεχνίτες χρειάζονται από 12 έως 14 ώρες αναλόγως του μεγέθους του διαμαντιού για να το κόψουν.

Italian jeweler Roberto Coin has designed a completely new diamond cut named Cento. The name was gived due to the fact that the diamond has exactly one hundred facets. A Cento cut diamond sparkles much more than an ordinary diamond which rarely has more than sixty facets. Additionally the craftsmen need twelve to fifteen hours depending on the size of the diamond to cut it.